воскресенье, 26 апреля 2020 г.

28 квітня

Читати - с.81 Тема: "Слова,які відповідають на питання що робити?, що роблять?" (1,3 - усно; 2,4 -письмово).

ЯДС - Тема: "Явище природи - веселка."
Веселка – твір-опис явища природи Веселка Веселка – одне із самих дивних явищ природи. Над сутністю цього явища люди замислювалися здавна. Веселка є супутницею дощу. Час її появи залежить від переміщення хмари, що дає зливові опади. Веселка може виникнути як перед дощем, так і в процесі випадання опадів або по закінченні процесу Що таке веселка? Звичайно веселка являє собою кольорову .
Після дощу, поки маленькі краплі води ще втримуються потоками повітря, промені сонця проходять крізь них, переломлюються, відбиваються й повертаються до нас під кутом 42 градуси. Коли сонячні промені проходять крізь краплі, то світло розкладається на кольори спектра від червоного до фіолетового.


Чим більші краплі води, тим яскравіший і насиченіший колір веселки. Двоє людей, що стоять поруч, не можуть побачити абсолютно однакову веселку, тому що розмір і щільність крапель у різних місцях не однакові. Поступово кількість і розмір крапельок зменшується; вони або випаровуються або падають на землю, - і веселка втрачає свою яскравість, а потому і зовсім зникає.

Звичайно, веселку можна побачити не лише після або під час дощу: вона утворюється  біля водоспадів, фонтанів, на тлі кожної, зокрема й, штучно створеної завіси води.

Веселку  можна побачити й уночі, але тоді вона буде менш яскрава, тому що місячне світло менш інтенсивне, ніж сонячне, а за слабкої освітленості знижується чутливість  наших очей.

За початковими літерами російської приказки «Каждый охотник желает знать где сидит фазан» або української  "Часто Ослик Жадав З’їсти Груду Солодких Фруктів"  ми запам'ятовуємо назви й послідовність кольорів такого незвичайного й гарного явища природи, як веселка. Прийнято вважати, що веселка складається із семи основних кольорів: червоного, помаранчевого, жовтого, зеленого, блакитного, синього й фіолетового.

Людство пов'язує веселку з безліччю повір'їв і легенд. У давньогрецькій міфології, наприклад, веселка - це дорога, якою ходила посланниця між світом богів і світом людей Іріда. У давніх слов’ян уважалося,  що веселка п’є з озер, рік і морів воду, що потім проливається на землю дощем. Вона також фігурує в багатьох  народних прикметах пов'язаних із прогнозом погоди. Наприклад, веселка висока і крута передвіщає гарну погоду,  а низька й полога – погану.
Фізична культура - Вправи для релаксації.(https://vseosvita.ua/library/relaksacia-na-urokah-fizicnoi-kulturi-115040.html) Вправи для розвитку витривалості. Біг до 400м.(https://vseosvita.ua/library/konspekt-uroku-z-fizicnoi-kulturi-vpravi-na-rozvitok-vitrivalosti-stribki-32562.html)



Комментариев нет:

Отправить комментарий

29 травня ЯДС - Виготовлення веселого клоуна на палочці https://www.youtube.com/watch?v=JwulODCNdC4 https://www.youtube.com/watc...